Norgesmesterskapet 2022

I år var Østfold Politis Tjenestehundklubb arrangør av Norgesmesterskapet for politihunder. De hadde tatt på seg å arrangere både for narkotikahunder og patruljehunder. Mesterskapet ble arrangert ved Kalnes videregående skole i Sarpsborg

Topp 3 Patruljehund fra v. Merete og Klodrik nr 3, Johan og Benny nr 1, Gunnar og Ponti nr 3 (Ponti var ikke tilstede 🤓)

Øvelsene var tette og kompakte slik at det var enkelt for publikum og deltakere å følge de øvelsene som var åpne. Været og omgivelsene var helt fantastiske og med flotte arenaer ble rammen om mesterskapet perfekt.

Publikum koser seg i sola

Patruljehundene hadde hele første dagen i skogen med rundering og felt/spor øvelse. Dag to ble resultatlisten snudd slik at de med mest poeng fra dag en startet sist på øvelsene som foregikk på Kalnes friidrettsanlegg. Der konkurrerte de i øvelsene feltsøk, bilangrep, lydighet, avbrutt angrep, motprov og miljøangrep. Det var masse flott hundearbeide å se og publikum på tribunen så ut til å kose seg.

Kim og Patch under bilsøk

For narkotikahundene gikk også konkurransen over to dager men her var bedømmelsen skjult. Det var tre øvelser som var åpent for publikum, lydighet, bilsøk og objektsøk. Leilighetssøk og lagersøk var lukket på grunn av plass. Det blir rett og slett for trangt å ta med publikum innendørs når man bruker autentiske lokaler. Øvelsen felt/spor var ute i skogen sammen med patruljehundene.

Foruten de offisielle klassene, er det en klasse for gjester både for patruljehund og narkotikahund, samt B-klasse for patruljehundene. Klassene er åpne for Forsvaret, Tollvesenet og Kriminalomsorgen. I år deltok ingen i gjesteklassen for patruljehunder mens det var 4 ekvipasjer fra kriminalomsorgen gjesteklassen for narkotikahund. I B-klassen for patruljehunder kan hunder som er under godkjenning delta. Det vil si at de er ikke godkjente tjenestehunder men har kommet så langt i utdanningsløpet at de har de fleste øvelsene inne. I B-klassen detok det 2 ekvipasjer.

Legg igjen en kommentar