Sporsøk og væpnet aksjon

Etter en lang og krevende arbeidshelg, stod to nattevakter for tur, noe som kroppen kanskje ikke var helt klar for. Arbeidshelgen hadde vært meget hektisk og søndagsvakten gikk i ett fra kl 07 om morgenen og til 20 om kvelden. Men, nattevakter er kjekt og spesielt hvis det er mye oppdrag eller en får gang på ting.

Første nattevakten var som sagt hektisk og det var flere ransakinger jeg ikke fikk tatt. Neste nattevakt begynte med telefon fra operasjonsleder med spørsmål om jeg kunne begynne før og bistå Sandnes. Klart det, tenkte jeg!

Parkert bil

Zanto

På veg tilbake fra Sandnes, ble jeg sendt til en bensinstasjon for å sjekke ut en bil og en person som oppholdt seg der. Jeg hadde ikke makker akkurat da, men operasjonssentralen forsikret meg at det var et harmløst oppdrag som jeg ikke trengte makker til.

Jeg la kursen litt skeptisk, spesielt siden erfaringen tilsier at det er ofte da en minst venter det at ting skjer. På bensinstasjonen stod det en forlatt bil med en knust siderute. Jeg snakket med betjeningen og et vitne, og fikk klarhet i at det hadde vært 4-5 personer rundt denne bilen. Jeg snakket ikke så mye med disse siden jeg ville prioritere søk. Operasjonssentralen nevnte også et navn på en kjenning som bor i nærheten.

Sliten gutt

Jeg fikk retningen gjerningspersonene hadde gått og kjørte i retning der siste sikre observasjon var. Jeg tok ut Zanto og kalt samtidig på bistand.

Zanto slo kjapt på sporet som heldigvis var ganske ferskt. Det bar oppover gaten langs et industribygg, over et friområde og ned til en gate som går ved en skole. Det bar videre og gikk ganske langt og sporet kan beskrives som en hestesko før jeg nærmet med selve åstedet igjen. På veg nedover mot åstedet dreide Zanto til høyre inn i en gate før jeg til slutt havnet utenfor adressen til gjerningsmannen. Han sanset og snuste på søppeldunken like ved døren og på selve døren.

Jeg kalte på bistand og vi tok kontakt på døren. Jeg så at det var aktivitet på rommet til gjerningsmannen, men det var ingen som åpnet opp. Etter kort tid tok vi oss inn med makt, men møtte en stengt dør der gjerningspersonen oppholdt seg. Vi hamret og sparket på døren og fikk etter kort tid til svar at hvis vi ikke kom oss bort ville han skyte. Han understreket dette med å si han var stein gal og ville skyte oss tvert mens han hamret på døren med noe metallaktig!

Vi trakk oss ut og etter en væpnet aksjon overga han seg sammen med sine medsammensvorne. Det hører med til historien at han ble løslatt etter avhør dagen etter!!

Leiv Ketil og Zanto

Leiv KJetil og Zanto

Legg igjen en kommentar